OrthoMed.edu, εφαρμογή διαχείρισης ορθοδοντικής κλινικής ΑΠΘ
Το Orthomed.edu επιπλέον της λειτουργικότητας του λογισμικού Orthomed, η οποία απευθύνεται σε ορθοδοντικά ιατρεία, περιλαμβάνει καινοτομίες και λειτουργίες που αφορούν αποκλειστικά Ανώτατατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Με το Orthomed.edu λειτουργεί η ορθοδοντική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2006!
Μερικά από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:
- Σύνδεση της εφαρμογής με ξεχωριστό σύστημα στατιστικής ανάλυσης δεδομένων και εξαγωγής αποτελεσμάτων (Advanced Reporting). Χρησιμοποιείται για την διεξαγωγή στατιστικών ερευνών στην βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία κάθε είδους εκτυπωτικού και διαθέτει εξελιγμένο σύστημα (Graphical Editor) παρόμοιο με έναν Word Editor, για εύκολη χρήση από τους Καθηγητές και Σπουδαστές.
- Κατασκευή εξειδικευμένου υποσυστήματος χρηστών με έμφαση στις ομάδες εργασίας: Επιβλέπων Ιατρός (Καθηγητής ΔΕΠ) / Θεράπων Ιατρός (Μεταπτυχιακός Σπουδαστής).
- Αυξημένη ασφάλεια συστήματος. Κάθε ομάδα εργασίας βλέπει και διαχειρίζεται μόνο τους ιατρικούς φακέλους που της έχουν ανατεθεί. Το σύστημα επιπλέον εφαρμόζει αλγόριθμους απόκρυψης των λοιπών ιατρικών δεδομένων π.χ. φωτογραφιών, έτσι ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη ενέργεια. Επίσης συγκεκριμένες φόρμες έχουν επιλογή μόνο ανάγνωσης η οποία διαχειρίζεται από τον εκάστοτε Επιβλέπων Ιατρό έτσι ώστε να επιτυγχάνεται σωστή αξιολόγηση των σπουδαστών.
- Πλήρες Ιατρικό Ιστορικό Ασθενή το οποίο είναι εύκολα επεκτάσιμο για να καλύψει οποιαδήποτε μελλοντική ανάγκη.
- Νέα επανασχεδιασμένη Διάγνωση με προσθήκες πολλών νέων πεδίων και μετρήσεων οι οποίες εφαρμόζονται στο στάδιο της Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης.
- Πλήρης κάλυψη όλων των δεδομένων της Κεφαλομετρικής Ανάλυσης με ευκολία εισαγωγής των δεδομένων από άλλες εφαρμογές μέσω του CephAnalysis Connector.
- Βελτιωμένο υποσύστημα καταχώρησης και διαχείρησης Φωτογραφιών και Ακτινογραφιών.
- Ολοκληρωτικός επανασχεδιασμός της βάσης δεδομένων για καλύτερη απόδοση της εφαρμογής και για ευκολότερη διεξαγωγή στατιστικών αναλύσεων.
- Ανάπτυξη υποσυστήματος framework για εύκολη υλοποίηση νέων μελλοντικών λειτουργιών μέσω modules.